de la
21.06.18
până la
23.06.18
Cluj-Napoca, România
Aula UMF "Iuliu Hatieganu"
thumbnail

A 2-A Conferinta de Medicina si Terapie Perioperatorie. A 5-A Conferinta de Cale Aeriana Dificila

Eveniment de sănătate,  Deschis

Specialitate: Anestezie si Terapie Intensiva
Site: http://eventsdesign.ro/acati/

 

Dragi colegi anesteziști,
Dragi prieteni,

 

Încurajați de participarea numeroasă la prima ediție a conferinței dedicate medicinei și terapiei intensive perioperatorii din România, am decis să transformăm această conferință într-una anuală, de tradiție.

 

Iată-ne, asadar, la ediția a 2-a.

 

Am fost, de asemenea, încurajați și de dezvoltarea în continuare a conceptului la nivel internațional, astfel că este posibil ca, în viitor, să asistăm la apariția unei noi specialități în care îmi exprim speranța și certitudinea că, noi medicii în specialitatea ATI, vom avea rolul esențial.

Tocmai de aceea cred că este necesar să ne implicăm la timp și intens și să „dăm tonul”.

În acest an vom organiza sesiuni de conferințe dedicate unor teme „fierbinți” ca sepsisul, lichidele perioperatorii, ventilația mecanică și monitorizarea perioperatorie, anestezia și cancerul etc.

Vom avea și workshop-uri dedicate TIVA-TCI, abordului ecoghidat în anestezie (TAP) și în terapie intensivă.

 

În paralel cu conferința dedicată medicinei și terapiei intensive perioperatorii vom organiza a 5-a ediție a Simpozionului de cale aeriană dificilă, de asemenea o tradiție a Disciplinei ATI I de la UMF “Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca și a Asociației pentru Cercetare în ATI. Acest simpozion va oferi, de asemenea, hot topics și workshop-uri dedicate ultimelor noutăți în aparatura destinată managementului căii aeriene dificile.

 

Vom avea în cadrul ambelor conferințe speakeri de renume din țară și din străinătate (Anglia, Belgia, Israel, Ungaria, Irlanda, etc).

 

Tot în premieră în acest an Conferința de medicină și terapie intensivă perioperatorie va include un simpozion și întrunirea Comitetului de management al proiectului european COST 15204 – Platforma Europeană pentru cercetarea efectului intervențiilor perioperatorii în cursul chirurgiei oncologice asupra evoluției postoperatorii a pacienților (European Platform for Outcomes Research into Perioperative Interventions during Surgery for Cancer) în care UMF „Iuliu Hațieganu” este partener. Această platformă întrunește unii dintre cei mai renumiți specialiști ATI implicați în cercetarea rolului intervențiilor perianestezice asupra evoluției perioperatorii la pacienții cu cancer. În același timp, o mare parte din cercetările și doctoratele din cadrul Disciplinei ATI I sunt dedicate acestei teme, ceea ce a dus la recunoașterea internațională a acestor cercetări și la participarea în parteneriatul european.

 

Vom avea ca și în ediția anterioară un simpozion dedicat asistenților medicali ATI care este, de asemenea, o tradiție și workshop-uri dedicate studenților mediciniști care doresc să ni se alăture în specialitate și nu numai.

 

Sperăm că temele alese, speakerii de renume, oferta de workshop-uri, dar și programul social să întrunească așteptările Dvs. ca și la ediția precedentă și să ne vedem în număr cel puțin la fel de mare ca în anul trecut.

 

Vă așteptăm cu drag la Cluj!

 

Prof. Dr. Daniela Ionescu, MD, PhD, DEAA
Președintele Conferinței de Medicină și Terapie Intensivă Perioperatorie

 

Conf. Dr. Călin Mitre, MD, PhD, DEAA
Președintele Simpozionului de Cale Aeriană Dificilă

Program

Partajați:

0
Participanţi
0
Sunt interesat
Începe la: 21.06.2018 09:56
se termină la: 23.06.2018 09:56
Str. Gh. Marinescu Nr. 23

Comentarii

0
Participanţi
0
Sunt interesat
Începe la: 21.06.2018 09:56
se termină la: 23.06.2018 09:56
Str. Gh. Marinescu Nr. 23