Articol

Recuperarea medicala: problemele din sistem si prioritatile ministerului

Recuperarea medicala: problemele din sistem si prioritatile ministerului

Prin declaratiile ministrului Sorina Pintea, ministerul recunoaste probleme pe care le are intreg segmentul de recuperare mediala in Romania.

 

In cadrul unei eveniment de lansare a investitiilor in reabilitarea sectiei de recuperare copii din Sanatoriul Techirghiol,  Sorina Pintea a admis starea deficitara pe multe paliere si lipsa de investitii cronica  in toate zonele de recuperare medicala

 

credoweb recuperare medical

Zonele de recuperare sunt deficitare în România pe toate palierele. Am început timid să înfiinţăm secţii şi compartimente de paliaţie. Ideea este următoarea: pacientul se prezintă în unitatea de primiri urgenţe, care funcţionează, ajunge în spital, care are medici bine plătiţi şi dotaţi, şi spitalele sunt dotate cu aparatură medicală şi după aceea ce facem? Recuperare după accident vascular, recuperare ortopedică, deci sunt mai multe paliere unde avem mari nevoi şi acolo trebuie să îndreptăm investiţiile.

 

Ministrul a admis ca investiile trebuie facute si in dreptul resurselor umane din domeniu, fiind o nevoie continua de medici noi in sistem.

Ministerul Sănătăţii promovează şi anul acesta programe de specializare a resursei umane în sănătate. Sunt foarte multe proiecte care vor merge în paralel, investiţii în pregătirea resursei umane şi în infrastructură

In cadrul aceluiasi eveniment, oficialul de la sanatate a promis ca investiile vor continua in segmentul de recuperere medicala , atat in judetul Constanta, cat si in restul teritoriului.

 

Comentarii