Articol

Masuri anticoruptie in spitale: declaratii personale de angajament

Masuri anticoruptie in spitale: declaratii personale de angajament

Masuri promise si primii pasii in stoparea mieti din spitalele publice

Dupa recentele cazuri de coruptie in cadrul sistemului public de sanatate, cazuri de personal medical care au solicitat plati ilicite si care sunt acum sub ancheta, Ministerul Sanatatii a anuntat masuri clare de stopare a fenomenului. CredoWeb v-a informat intr-un articol dedicat despre aceste intentii ale oficialilor. ARTICOL CAMPANIE ANTI-CORUPTIE

 

Avem acum prima masura efectiva, demers initiat de conducerea spitalului clinic Fundeni.

Astfel, conducerea spitalului va solicita intregului personal medical completarea pe proprie raspundere a unui document prin care fiecare medic, asistent sau orice alt cadru medical isi declara angajamentul impotriva darii si luarii de mita.

Mai mult decat atat, declaratia va include garantii sub semnatura proprie ca angajatul nu a fost implicat nici in trecut in acte de coruptie , plati ilicite sau mita sub orice forma.

Angajatii care nu respecta acest angajament vor fi supusi unor sactiuni disciplinare, conform deciziei managementului institutiei spitalicesti.

 

credoweb doctor hospital

 

Ramane de vazut modul in care se va derula aceasta procedura, precum si alte masuri similare luate de alte unitati sanitare. CredoWeb Media va va puen la dispozitie pe viitor si alte detalii legate de acest subiect.

 

 

Comentarii