Articol

Raspundere: Guvernul Finlandez pleaca dupa ratarea reformei in Sanatate

Raspundere: Guvernul Finlandez pleaca dupa ratarea reformei in Sanatate

Dovada de corectitudine si asumare a raspunderii in cadrul actului de guvernare in Finlanda

Premierul finlandez Juha Sipila a prezentat vineri demisia Guvernului de centru-dreapta pe care-l conduce, după ce a eşuat să impună adoptarea unui program de reforme sociale şi cu privire la sistemul de sănătate, a anunţat preşedinţia finlandeză, relatează AFP.

 

credoweb.finland

 

Prim-ministrul finlandez i-a prezentat preşedintelui documentele oficiale de demisie vineri, la ora locală 8.00 (10.00, ora României). Membrii Guvernului urmează să organizeze o conferinţă de presă.

 

Decizia vine in urma asumarii publice a faptului ca reforma din sanatate a fost intarziata si nu a r fi putut fi incheiata conform celor promise pe mandatul actualui guvern. In aprilie vor urma insa alegeri parlamentare, iar din iulie Finlanda va prelua presedintia UE.

 

Transparenta si intransigenta maxima

 

Finlanda confirma inca o data transparenta in guvernare, dupa ce in trecut inalti oficiali au fost demisi si chiar pusi sub acuzare pentru fapte de coruptie sau incompetenta. Astfel, Finlanda este singurul stat in care in urma crizei din 2008, au fost declansate anchete la nivel guvernamental, prim-ministrul de la aceea vreme fiind chiar tras la raspundere pentru masuri tardive si inadecvate.

Comentarii