Articol

Schimbari in programele si protocoalele nationale

Schimbari in programele si protocoalele nationale

Ministerele Sanatatii si cel al Finantelor considera, intr-o opinie comuna, ca mecanismul din spatele programelor nationale de sanatate ar trebui schimbate. De asemenea, este o nevoie presanta de registre si protocoale de diagnostic si tratament.

 

Secretarul de stat Octavian Alexandrescu a declarat ca programele trebuie revizuite. Mai trebuie registre si protocoale actualizate. Si presedintele comisiei de Sanatate din Senat ,  Laszlo Attila, considera ca se impun ajustari in finantarea programelor. Inclusiv reprezentantii asociatiilor de pacienti considera ca aceste modificari ar fi trebuit operate cu multi ani in urma.

Declaratiile le puteti citi pe larg AICI, autoritatile din cadrul Ministerului Sanatatii, CNAS si din Parlament se gandesc la o eficientizare in functionare si la o bugetare mai dinamica a acestor programe.

 

Dovada ca e vorba de o viziune unitara la nivelul Guvernului, ministrul Finantelor a declarat si el ca se impune revizuirea, chiar schimbarea radicala a unor programe nationale de sanatate. Asa ar trebui stimulate investii in zone critice si iniatiate parteneriate cu jucatorii privati din industrie.

Totul pentru un mai bun acces al bolnavilor la tratamente, conform DECLARATIILOR.

 

In prezent, programele nationale de sanatate coordonate de Ministerul Sanatatii sunt 15 la numar, iar cele derulate de CNAS 14. Toate  functioneaza conform definirii lor prin hotararea de guvern din martie 2017, pentru intervalul 2017-2018:

PROGRAME DE SANATATE ROMANIA

Comentarii