Articol

ESC 2019, ziua 1

ESC 2019, ziua 1

           Buna ziua!
 
Dragi colegi, astazi a fost ziua 1 a Congresului European de Cardiologie 2019, Paris. Acesta editie a Congresului European este organizata in asociere cu Federatia Mondiala de Cardiologie (World Heart Federation). Sunt asteptati peste 32000 participanti din 146 tari de pe cele 6 continente. Lucrarile au loc in 35 spatii de conferinta paralele. Tema principala a congresului de anul acesta este "sanatate cardiovasculara globala - global cardiovascular heath"
 

Ce este important?

 1. Lansare de 5 ghiduri noi in cursul zilei de Duminica 1 sept 2019: Diabet, Prediabet si Boli cardiovasculare; Dislipidemia; Diagnosticul si Managementul Sindroamelor Coronariene Cronice, Managementul pacientilor cu aritmii supraventriculare; Diagnosticul si Managementul Emboliei Pulmonare Acute.
 
2. Translatarea medicinei genetice in practica cardiologica de zi cu zi, sindroame genetice tratate prin terapie genica, variate modalitati de obtinere a materialului genetic si de inoculare la pacient.
 
3. Sesiuni noi de medicina de urgenta in ajutorul diagnosticului si terapiei precoce a patologiei cardiovasculare.
 
4. Programul de registre ale ESC care au dus la formarea unui "Atlas Cardiovascular al ESC" - nou instrument de statistica cardiovasculara in tarile afiliate ESC si care poate fi folosit in relatie cu orice autoritate politica sau investitionala. 
Educatia profesionistilor din sanatate si educatia pacientilor - initierea unui studiu european- STEEER-AF - studiul impactului interventiei educationale asupra terapiei fibrilatiei atriale asemanator prgraamului IMPACT - AF.
 
5. Sanatatea digitala - sectiune rezervata progreselor aplicatiilor medicale si a telemedicinii.
 
6. Studii: CABANA, CASTLE-AF, CAPTAF - toate in domeniul ablatiei fibrilatiei atriale (FA), cu imbunatatire a calitatii vietii si reducere a spitalizarilor fara reducere de mortalitate sau scaderea semnificativa statistic de noi episioade de FA.
 
 Dr. Ana-Maria Vintila & Dr. Vlad Damian Vintila

 

Comentarii