Articol

Ministerul Sanatatii: Controale sub acoperire in sanatate

Ministerul Sanatatii: Controale sub acoperire in sanatate

Luni 15 iulie, Ministrul Sanatatii anunta initierea unor controale sub acoperire in unitatile sanitare pentru identificarea actelor de coruptie din partea personalului medical si auxiliar.

Miercuri insa, Sorina Pintea a comunicat faptul ca "pacienti sub acoperire" au actionat deja de trei saptamani, fiind identificate primele cazuri si dispuse primele sanctiuni.

 

Avem de pus în aplicare o strategie anti-corupție și am pus în aplicare un proiect-pilot la Spitalul Fundeni. În acest moment, pregătim niște indicatori să ne ajute să cuantificăm ceea ce facem. Unul dintre obiectivele strategiei este folosirea acestei sintagme de "pacient sub acoperire" care să meargă, în funcție de gradul de satisfacție al pacientului de la un anumit spital, să verifice dacă cele sesizate de pacienți sunt mai mult sau mai puțin reale.

Sorina Pintea.

 

Cele cinci actiuni de agest gen de pana acum au identificat o serie de nereguli, fiind dispuse  sanctiuni , iar persoanele vinovate identificate au parasit deja sistemul

 

Sindicatele contesta legalitatea acestui tip de control si acuza Ministerul si presa ca duc o campanie impotriva personalului medical

Toate canalele mass media au prezentat un anunț-bombă privind o acțiune fulger îndreptată împotriva „veșnicilor teroriști” (de fapt, terorizați) ai sistemului sanitar: medicii din unitățile publice de sănătate.

Strategia de luptă poartă numele de cod „PACIENTUL ACOPERIT”, ea fiind prezentată ca o inovație menită să rezolve problema (considerată în mod eronat) esențială a sistemului public de sănătate.

 se arata in comunicatul emis de Sindicatul Solidaritatea Sanitară

 

Puteti citi pe larg luarea de pozitie a sindicalistilor aici:

Comunicat Sindicate

 

 

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, si-a nuantat totusi declaratiile, exprimandu-si aprecierea si increderea in specialistii din sanatate:

Eu cred că sunt și medici cinstiți, dar știm cu toții că lucrurile sunt încă nerezolvate. Sunt spitale în această țară unde medicii spun: 'Nu este nevoie, mulțumim.' Eu cred că nu merită acești oameni, pentru câțiva care fac asta, să fie murdăriți

 

Comentarii