Articol

Proiect Ministerul Sanatatii: Schimbari in acreditarea medicilor

Proiect Ministerul Sanatatii: Schimbari in acreditarea medicilor

In urma cazurilor de specialisti falsi, Ministerul  Sanatatii ia masuri: schimbari in documentele necesare pentru exercitarea profesiei de medic sau farmacist.

 

Astfel, Ministerul a pus in dezbatere public un proiect care defineste mai clar si obligatoriu care sunt documentele necesare in pentru a acativa ca medic sau farmacist in unitatile sanitare publice sau private.

 

medici credoweb

Proiectul de ordin prevede ca, pentru desfasurarea profesia, unitatile sanitare vor solicita medicilor documente precum:

  • diploma de licenta,
  • certificatul de medic specialist sau primar,
  • documente dupa schimbarea numelui
  • certificatul de membru al organizatiei profesionale cu viza pe anul in curs.

Acest proiect poate fi consultat pe site-ul ministerului si este atasat acestui articol. Extragem mai jos un citat din nota de fundamentare a proiectului:

In ultima perioada, Ministerul Sanatatii s-a confruntat cu o serie de situatii privind exercitarea activitatilor de medic, respectiv de medic stomatolog in unitati sanitare publice sau private de catre persoane neautorizate sau care nu indeplinesc conditiile legale pentru exercitarea profesiei. In acest sens, am elaborat alaturatul Proiect de Ordin privind conditiile necesare in vederea exercitarii profesiei de medic, medic stomatolog si respectiv farmacist pe teritoriul Romaniei in cadrul unitatilor sanitare publice si private

Fișiere atașate

pdf
Ordin MS

Comentarii