Articol

CNAS sustine alternativele biosimilare

CNAS sustine alternativele biosimilare

Oficialii Casei National de Asigurari se declara in favoarea tratamentelor biosimilare

Intr-o conferinta pe teme de sanatate, vicepresedintele CNAS, Rzvan Vulcanescu, a afirmnat interesul insitutiei in ceea ce priveste alternativele biosimilare, mai ieftine.

 

Astfel, din datele CNAS rezulta ca din totatul de peste 6.000 de produse aflate pe listele de compensare, cele 96 de molecule biologice detin peste 25% din totalul cheltuielilor pe medicamente. Vulcanescu:

În acest context, ţinând cont de faptul că preţul medicamentele biosimilare este cu cel puţin 20% mai mic decât cel al produselor biologice este de la sine înţeles că instituţia pe care o reprezint este interesată ca listele de medicamente să existe cât mai multe produse biosimilare. Accesul la medicamente biosimilare ar putea reprezenta mai multe opţiuni de tratament, mai multă autonomie în prescrierea tratamentelor şi o uşurare a contribuţiei personale a asiguratului în cazul în care medicamentul nu este compensat în proporţie de 100%

CNAS

Casa are in vedere o politică unitară a biosimilarităţii la nivel naţional, care să ţină cont de studiile existente pe plan internaţional pe tema echivalenţelor medicamentelor biologice.

 

Prezent la acelasi Eveniment, Adrian Grecu presedint APMGR aratata ca folosirea unor tramamente biosimilare este un instrument real in creare de economii semnficative la bugetul de stat. Grecu:

Atunci când vorbim de economii în sănătate, de fapt vorbim despre utilizarea lor mai bună de a fi investite în alte terapii poate mai inovatoare de a trata mai mulţi pacienţi. Este indubitabil că industria de generice biosimilare joacă un rol primordial

Pozitia  ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, a fost similara, si anume ca economiile generate pot asigura astfel fondurile financiare necesare pentru medicamentele inovatoare. Pe cale de cinsecinta:

Apare necesitatea ca în elaborarea actelor normative şi a reglementărilor specifice domeniului farmaceutic să se aibă în vedere metodologii care să asigure creşterea accesului pacienţilor la medicamente biosimilare

pacient doctor biosimilare

 

Pentru mai multe detalii legate de biosimilare pueti consulta pagina urmatarore: DESPRE MEDICAMENTELE BIOSIMILARE

Producatorii de medicamente biosimilare sunt:producatori biosimilare

Comentarii