Articol

CNAS: Noutăți pentru creșterea accesului persoanelor asigurate la medicamente și servicii

CNAS a anunțat că a fost realizată varianta actualizată a proiectului Contractului-cadru pentru 2018, fiind incluse o serie de modificări care să ducă la creșterea accesului persoanelor asigurate la medicamente și servicii, dar și debirocratizarea și transparentizarea activității.


Pacienții vor putea ridica medicamentele prescrise de la orice farmacie, nu doar din județul unde au fost prescrie, la fel, investigațiile medicale vor putea fi realizate oriunde. Medicii de familie vor avea competențe sporite, iar medicii specialiști vor putea acorda și servicii de îngrijire paliativă, în limita unui program stabilit. Unele documente vor putea fi transmise prin poștă, iar altele vor putea fi livrate prin poșta electronică, nemaifiind necesară prezența asiguratului la ghișeu.

 

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/stiri/social/cnas-noutati-pentru-cresterea-accesului-persoanelor-asigurate-la-medicamente-si-servicii-dar-si-masuri-de-debirocratizare-si-transparentizare-a-activitatii-in-contractul-cadru-pe-anul-2018-17642846

Comentarii