Articol

Takeda plătește 62 de mild. de dolari pentru Shire, cea mai mare achiziție a unei companii japoneze

Takeda Pharmaceutical Co. a anunțat marți că a ajuns la un acord pentru preluarea producătorului irlandez Shire Plc. pentru aproximativ 46 miliarde lire sterline (62 de mild. de dolari), o tranzacție care va propulsa grupul nipon în topul celor mai mari zece producători mondiali de medicamente.


După mai multe luni de abordări fără succes, Takeda a reușit să obțină sprijinul Consiliului de administrație al Shire după ce a majorat partea de numerar a ofertei sale. Conform termenilor unui acord anunțat marți, acționarii Shire vor primi 30,33 dolari în numerar și fie 0,839 noi acțiuni Takeda fie 1,678 ADS-uri Takeda pentru fiecare titlu pe care îl dețin, adică echivalentul a 48,17 lire sterline pe acțiune. Acționarii Shire ar urma să dețină aproximativ jumătate din grupul rezultat în urma fuziunii cu Takeda, scrie Agerpres.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/takeda-plateste-62-de-miliarde-de-dolari-pentru-shire-cea-mai-mare-achizitie-a-unei-companii-japoneze-18101126

Comentarii